De ce contează frumuseţea (Why Beauty Matters)

Bratara de cupru este realizata manual doar din ciocan. Pe bratara din cupru pot sa gravez orice alte simboluri mistice. Bratara din cupru este realizata integral manual urmarind desene personale. Am lucrat bratari de cupru pentru samani, maestri Reiki, terapeuti si binenteles persoane obisnuite. Bratara de cupru se spune ca ajuta energetic persoana ce o poarta.
Bratara de cupru. Telefon: 0759.165.234 sau email: hadaruga.mihai@yahoo.com.



De ce conteaza frumusetea? O intrebare ce apare in documentarul cu acelasi nume "Why Beauty Matters" unde filozoful Roger Scruton prezinta intr-un mod fascinant zic eu cum frumusetea incearca sa fie acoperita de realitatea contemporana a arhitecturii "moderne", artei "abstracte"....a noului din viata noastra.

Eu incerc sa fac o paralela cu ce se intampla in artizanatul romanesc vizavi de notiunea de marketing, adica ofera poporului ceea ce vrea sa consume pe bani putini si calitate zero! 
Cei drept nu am mai participat la targurile de artizanat dezgustat de ce am vazut pe mesele artizanilor, unde un  procent foarte mic mai au curaj sa prezinte propriile creatii,  majoritatea  oferind publicului  chinezarii, margele , lucrari cumparate la kilogram apoi vandute ca proprii creatii....
Ce legatura are frumusetea cu chinezariile? Pai nu are...
Din pacate ideile marketingului prind tot mai mult radacini in mintea artizanului, ca prin efort minim sa fie profitul cat mai mare ....si nu mai conteaza daca lucrarea este frumoasa sau nu atata timp cat e 'eftina!

Frumusetea sufletului cred eu se pierde in notiune de consumerism, unde masina scumpa, "aifonul" cumparat recent nu-ti da voie sa mai cumperi ceva "scump" din oferta artizanilor si cauti ceva "eftin si bun"....

Frumusetea nu poate fii inteleasa de un specialist in marketing care urmareste doar sa ofere porcilor latura pentru ca nu-i asa asta studiul pietei de consum subliniaza faptul ca porcii adora latura .....deci nu are rost sa le oferi altceva sa periz in final profitul rapid si maxim!

Cel putin eu prin  bratarile de cupru lucrate incet prezint in mod personal frumusetea cuprului,  sa incante cat mai mult privirea si sufletul. Niciodata nu m-am gandit sa creez o bratara de cupru cu cat mai putin efort si materiale  cum te "invata" marketingul pentru un profit maxim! Am lasat lucrarea sa prinda viata incet precum o samanta ce creste in lumina. 

Pentru mine frumusetea este un ideal ce il ating in fiecare zi cat sunt in atelier si lucrez tainic la o noua bratara din cupru! Practic ma hranesc zilnic cu frumusetea bratarii de cupru ce prinde  viata in mainile mele, fiind doar un spectator ce priveste inspiratia din alte taramuri....

De ce conteaza frumusetea? Sa nu uitam ca ochii sunt ferestra sufletului si atata taimp cat privim ceva frumos, vibratia frumusetii va ajunge in final in suflet...

Cat timp marketingul reuseste sa mascheze frumusetea cu profitul rapid, cat timp artistii si artizanii nu mai au in vocabularul inimii notiunea de frumos, doar gandul la banii...lucrand in serie ....pierdem ceva din tacerea clipei.

Sper sa prind ziua cand in targurile romanesti de artizanat sunt primite doar  lucrari frumoase, realizate incet, cu suflet...nu chinezarii cumparate la kilogram si vandute cu tupeu la bucata ca propriile creatii!

O zi faina sa aveti plina de lumina vietii!



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bratari de cupru cu Floarea Vietii

Creez bratari de cupru la comanda

Bratara de cupru traforata manual